HemFöretagHP köper upp HyperX från Kingston

HP köper upp HyperX från Kingston

Under torsdagen släppte PC-företaget HP nyheten att man köper upp HyperX-divisionen från Kingston som tillverkar och säljer gaming gear. Affären uppgår till 425 miljoner dollar och varumärket adderas till redan ägda Omen för företagets framtida satsning på gaming gear.

HP har länge försökt konkurrera med de stora spelarna på tillbehörsmarknaden för gaming och esport. Man har gjort det med sitt varumärke Omen som inte riktigt lyckats ta den plats man önskar i konkurrens med Razer, Logitech och de andra.

Nu förvärvar man HyperX-varumärket som ägts av Kingston för 425 miljoner dollar. I och med köpet kommenterar man även att marknaden för gaming gear förväntas växa till 70 miljarder dollar till 2023. Den globala marknaden förväntas växa med 12.2 miljarder dollar till 2024. Företaget HP vill så klart ha en så stor bit som möjligt av den kakan.

Kingston kommer att behålla sin produktion och försäljning av DRAM-, flash- och SSD-produkter

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier