HemFöretagEpic Games köper svenska startupen Quixel

Epic Games köper svenska startupen Quixel

Spelutvecklaren Epic Games gör ett nytt förvärv i form av den svenska 3D-startupen Quixel. I förvärvet köper man även på sig den största databasen på marknaden med fotorealistiska 3D-modeller. Köpesumman för Uppsalabolaget är fortfarande okänd.

2011 grundade den då 24-årige Teddy Bergsman bolaget efter att tidigare ha jobbat för spelutvecklaren Starbreeze. Grundaren Teddy Bergsman säger till Nyteknik att Quixels mål är att skanna hela världen och göra den tillgänglig för alla i form av 3D-modeller.

Tesla, Apple och Disney är några utav bolagets existerande kunder som köper in och använder sig av Quixels 3D-modeller. Apple och Tesla har använt dessa i några av sina reklamfilmer och Disney har använt modellerna i den nya versionen av Lejonkungen.

Gratis användning för Unreal Engine

Många spel byggs idag på den populära motorn Unreal Engine som ägs av Epic Games. I och med förvärvet av Quixel kommer hela deras bibliotek att vara tillgängligt gratis för användare av Unreal Engine.

Företaget Quixel kommer att fortsätta operera med sitt huvudkontor i Uppsala och kontor i Göteborg, Pakistan, USA, Australien m.m. Alla de 120 anställda, där många jobbar med att scanna riktiga objekt till databasen, kommer att följa med i förvärvet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier