HemE-sportTuff start för Sverige i FIFA eNations Cup 2019

Tuff start för Sverige i FIFA eNations Cup 2019

Under lördagen drog FIFA eNations Cup 2019 igång där 20 nationer tävlar mot varandra i FIFA. Två spelare per land och Sverige representeras av Ivan “BorasLegend” Lapanje och Simon “Zimme” Nystedt.

Det är en tuff start för svenskarna så här långt i Grupp C där man ställs mot Argentina, Brasilien, Tyskland och Norge. Efter den tredje rundan ligger man på en fjärdeplats i gruppen med 2-1-6 i matcher, 10 gjorda mål, 18 insläppta mål, totalt 7 poäng. Totalt ska man spela 12 matcher (3 mot varje land).

Mirakel krävs för avancemang

Nu krävs ett mirakel för att med under morgondagen ska kunna avancera från gruppen via en andraplats. BorasLegend och Zimme behöver ta maximala 9 av 9 poäng för att ens ha en chans att kunna ta sig vidare.

Både Ivan och Simon nämner att man känner att det har varit lite stolpe ut med marginalerna så här långt i turneringen och att man lika gärna hade kunnat ha fler poäng än vad man nu skrapat ihop.

Uppdatering: Efter att Brasilien krossat Tyskland och vunnit samtliga tre matcher i mötet så är Argentina och Brasilien klara för avancemang från Grupp C. Sverige, Norge, Tyskland är alltså utslagna.

Så här följer du FIFA eNations Cup

Om du vill följa FIFA eNations Cup så är det några kanaler du behöver ha koll på:

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier