HemFIFASverige utslagna ur FIFAe Nations Cup efter överkörning i semifinalen

Sverige utslagna ur FIFAe Nations Cup efter överkörning i semifinalen

Fotboll och semifinaler är ingen bra kombination för Sverige under sommaren 2022. I semifinalen av FIFAe Nations Cup blev Sverige överkörda av skrällgänget från Polen. I finalen möts Polen och Brasilien i kampen om förstapriset på över 1.2 miljoner kronor.

Efter att ha tagit en seger i straffrysaren mot Argentina under fredagen var det dags för semifinal där Polen väntade. Segraren i dubbelmötet skulle avancera till final mot Brasilien som tidigare slagit Italien.

Första matchen i semifinalen inleddes med att Sverige hade mycket boll men svårt att skapa några riktiga chanser. Polen gjorde sedan mål på sin första chans efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Polen skulle sedan utöka ledningen två gånger innan den första matchen var över. Man kom förbi fint på kanten och kunde spela in bollen i slottet för en utökad ledning. Polen gjorde mål på samtliga av sina chanser och vann den första matchen med 3-0.

Spelarbyte till den andra matchen

Förbundskapten Ivan Lapanje gjorde ett byte inför den andra matchen. Olle ”Ollelito” Arbin ersatte Oliver ”Oliboli” Uttgren.

Trots bytet kunde Polen i inledningen av den andra matchen återigen utnyttja ett läge och stänga matchen med 4-0 på tavlan. Sverige gick på en full offensiv vilket öppnade upp ytor bakåt.

Sverige kunde till slut reducera matchen till 4-1 men det var för sent då Polackerna hade tiden på sin sida. Matchen slutade 6-1 och Sverige är återigen utslagna från en semifinal under sommaren 2022.

Efter förlusten kommenterade de svenska spelarna matcherna med att gratulera Polen till finalplatsen. Olle ”Ollelito” Arbin var missnöjd med starten på matchen och de målen som man släppte in. Han tycker även att man hade en del otur i början av matchen.

Förbundskapten Ivan Lapanje gratulerade också Polen för en väl genomförd match. Han är stolt över grabbarna som placerar sig topp fyra i turneringen. Lapanje skriver också under på att man hade en del otur i början av matchen men att Polen också genomförde en perfekt matchserie och satte sina chanser.

Sverige representerades av:

  • Oliver “Oliboli” Uttgren
  • Mattias “OpTolle” Tolinsson
  • Olle “Ollelito” Arbin
  • Ivan “Boraslegend” Lapanje (coach)
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna