“MoAuba” vinner FIFA eWorld Cup

Foto: twitter.com/moauba

Det blev tyske Mohammed “MoAuba” Harkous som tog hem den ärofyllda titeln som världsmästare i FIFA. Finalen avgjordes i London och motståndet bestod av fjolårets mästare, Mosaad “MsDossary” Aldossary från Saudiarabien.

När slutspelet av världsmästerskapen i FIFA inleddes med 32 spelare i fredags hade miljontals spelare världen över mötts och slagits ut i oräkneliga kvalmatcher online. “MoAuba” som representerar Werder Bremens organisation hade en tuff väg till titeln då han slog ut många av favoriterna på sin väg dit.

“Jag tror jag hade det svåraste motståndet i FIFA:s historia. Jag mötte den tredje, andra och först-rankade spelarna i världen på PS4, för att sedan möta den regerande titelhållaren. Jag besegrade alla dessa mästare och jag kan inte tro det”, berättade Harkous efter finalen till FIFA:s reporter.

“MoAuba” och “MsDossary” spelade 1-1 i den första omgången på XBOX, ett resultat tysken var nöjd med sett till att det var på hans svagare konsol. När det sedan var dags för Playstation 4 lyckades “MoAuba” ta hem segern med 2-1 och därmed vinna finalen med 3-2 totalt.

“MoAuba” är sedan tidgare femfaldig vinnare av de tyska mästerskapen och blev nu den första tysken att ta hem världsmästerskapen. Utöver titeln och äran vann även Harkous
250 000 dollar. Slutspelet spelades i O2 Arena i London och förstapriset delades ut av
Crystal Palace-anfallaren Wilfried Zaha.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here