HemFIFASlutet på en era: EA Sports och FIFA går skilda vägar

Slutet på en era: EA Sports och FIFA går skilda vägar

Efter nästan tre decennier är det nu slutet på en era av det ikoniska fotbollsspelet FIFA. Efter månader av förhandlingar mellan spelstudion EA Sports och fotbollens högsta höns FIFA står det nu klart att efter 2023 blir det ingen fortsättning för spelserien.

Den nuvarande kontraktet mellan EA Sports och FIFA gäller fram till efter VM i Qatar men har blivit framskjutet ytterligare sex månader till efter Fotbolls VM för damer sommaren 2023.

Efter att det nuvarande kontraktet löper ut kommer över 150 miljoner spelare världen över att behöva vänja sig vid det nya namnet: EA Sports FC. Genom separata licenser för spelar- och klubbnamn kommer den delen inte att förändras i och med bytet. Dock kommer FIFA-kopplade event inte att inkluderas.

Spelet FIFA går i graven som en av de mest välkända spelserierna i historien. Totalt har spelet och varumärket dragit in över 200 miljarder kronor under två decennier.

Enligt New York Times är det just de finansiella delarna som gör att de båda parterna inte kom överens. Enligt rapporterna ville FIFA dubbla sin ersättning på 1.5 miljarder kronor för att fortsatt låna ut sitt varumärke till spelserien.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier