HemE-sportNya framgångar för Zai - Vann Chongqing Major

Nya framgångar för Zai – Vann Chongqing Major

Under helgen spelades 2019 års första Major-turnering i Dota 2, Chongqing Major. Svensklaget Alliance var på plats efter att ha kvalat sig till turneringen, även svenskarna Zai (Team Secret) och s4 (EG) befann sig i Chongqing.

16 lag gjorde som vanligt upp om en total prispott på $1,000,000. Favoriterna på förhand var som vanligt Virtus.Pro som var i ledningen i Dota Pro Circuit.

Zai och s4 vidare till upper bracket

Gruppspelet spelades i form av fyra grupper med fyra lag i varje. Både Team Secret och EG slutade på en andraplats i sin grupp och tog sig därmed vidare till upper bracket.

Alliance fick chansen att spela om en andraplats i gruppen men fick se sig slagna av just EG. Man fick därför en svår resa framför sig genom resten av turneringen, vinna eller försvinna varje match.

Team Secret svepte sig genom upper bracket

Team Secret fortsatte att visa klass även i upper bracket och man svepte både Team Liquid och EHOME med 2-0 i kartor. I finalen av upper bracket förlorade man dock mot förhandsfavoriten Virtus.Pro med 2-1 i kartor.

Alliance fick se sig utslagna direkt i lower bracket när man förlorade mot Chaos med 0-1.

EG petades ner i lower bracket av Virtus.Pro men därefter gick man som ett tåg och städade av Thunder Predator, Vici Gaming, EHOME och PSG.LGD innan det var dags mot lower bracket final.

De båda svenskarna Zai och s4 gjorde upp om finalplatsen där Team Secret visade sig vara för starka och kunde vinna med 2-0 i kartor.

Revansch i finalen

Finalen blev en repris på upper bracket-finalen där Team Secret återigen skulle möta Virtus.Pro.

Denna gången tog Team Secret kommandot direkt och öppnade med att vinna de två första kartorna.

Man drog bland annat fram en överraskande Luna support som visade sig vara vägvinnande med sina 4-1-16 i stats som resulterade i en vinst efter 17 minuter.

Virtus.Pro reducerade till 2-1 men Team Secret var för starka och kunde på fjärde kartan avsluta finalen och vinna med 3-1. För segern får Zai och gänget dela på inte mindre än 350 000 dollar och 4 950 DCP-poäng.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier