Team Secret och Zai utslagna ur The International 2019 – Vinner 20 miljoner kronor

Ludivg "Zai" Wåhlberg.

Det blev till slut en fjärdeplats för Ludvig “Zai” Wåhlberg och Team Secret. Under lördagsförmiddagen blev man utslagna av Team Liquid med 2-0 i kartor. För sin fjärdeplats vinner man inte mindre än $2,042,000 – över 20 miljoner kronor.

Team Secret gick in i The International 2019 som en av de stora favoriterna att vinna hela turneringen. Man slutar på en fjärdeplats vilket får anses vara godkänt då vi sedan tidigare vet att The International är en väldigt speciell turnering jämfört med hur spelet har sett ut tidigare under året.

De tre kvarvarande lagen Team Liquid, PSG.LGD och OG år tre riktigt bra lag som alla hittat formen. Trots en svag inledning har Team Liquid till exempel inte förlorat en enda karta i slutspelet så här långt samtidigt som OG ser snudd på ostoppbara ut och PSG.LGD har den otroliga hemmapubliken i ryggen.

En fjärdeplats och över 20 miljoner kronor i prispengar är absolut inget att skämmas över för Team Secret även om de säkerligen hade hoppats på mer just i år. Förutsatt att laget är intakt kommer man absolut vara att räkna med i kommande Dota 2-säsongen.

Evil Geniuses och s4 också utslagna

Under gårdagen var det den andra kvarvarande svenska spelaren Gustav “s4” Magnusson och hans lag Evil Geniuses som blev lidande för Team Liquids framfart. Man förlorade matchserien med 2-0 i kartor. Gustav och hans lag åker ur på en 5-6:e placering vilket innebär $1,191,000 – över 11 miljoner kronor i prispengar.

Evil Geniuses var trögstartade i årets turnering så att man tar sig till en topp 6-placering får anses var bra. Framför dem finns lag som helt enkelt spelat bättre men även Evil Geniuses kommer att vara att räkna med i kommande säsongen.

Tre lag återstår

Nu återstår de endast tre lag där PSG.LGD möter Team Liquid i en match om vem som får spela finalen mot OG. Skulle PSG.LGD gå till finalen kan vi räkna med att arenan i Shanghai kommer att koka.

De två lagen i finalen kommer att spela om inte mindre än $15,490,000 i förstapris vilket är över 150 miljoner kronor. Skillnaden mellan första- och andraplatsen är över 110 miljoner kronor.

Kvarvarande matcher:

PSG.LGD vs Team Liquid – Söndag 04.00

OG vs PSG.LGD/Team Liquid – Söndag 08.00

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here