HemE-sportVinnarna av Dreamhack H1Z1 Elite Series 2017

Vinnarna av Dreamhack H1Z1 Elite Series 2017

Under helgens Dreamhack så fick vi se den andra stora turneringen i H1Z1, e-sporten där 60 spelare spelar samtidigt mot varandra. Precis som under The Invitational på Twitchcon så spelade man både en soloturnering och en lagturnering (12 lag, 5 spelare i varje lag). Turneringen bjöd på mycket spänning och galna plays. Även organisationen runt turneringen var bra trots att spelet är väldigt ungt på e-sportscenen.

OliverGC vann soloturneringen

16-åriga “OliverGC” från organisationen “Method” vann under söndagen Dreamhack H1Z1 Elite Series. Han vann soloturneringen efter en rafflande avslutning. Turneringen avgjordes i tre matcher där 60 spelare tävlar om att hålla sig vid liv längst. Ju längre du håller dig vid liv och ju fler kills du får desto högre blir din poäng, den totala poängen över tre matcher korar sedan vinnaren.

Spelaren “siigN” vann den första rundan, OliverGC tog en placering runt 20-30. Det var också dessa två som det skulle handla om, de som stod för en enorm dramatik när det skulle avgöras. Andra rundan vanns av OliverGC som då även hade totalt 9 kills efter två rundor. siigN tog en placering runt 20-30 vilket betydde att inför den sista rundan så var de båda på samma nivå och så länge ingen utav de två dog tidigt i rundan skulle det avgöras av vem utav de två som kom på den bästa placeringen.

Sista rundan skulle avgöra allt

Men spänningen slutade inte där utan när det var 10 spelare kvar och området blev mindre och mindre så var både “siigN” och “OliverGC” vid liv. Men spänningen skulle inte sluta där heller utan det hela avgjordes med att de båda spelarna var de två sista vid liv och hela turneringen skulle avgöras av deras 1-mot-1 duell.

“siigN” hade den bästa positionen med skytt bakom en bil medan “OliverGC” endast hade gravstenar runt omkring sig för minimalt skydd. Men trots detta kunde “OliverGC” alltså vinna duellen efter några vassa skott mot huvudet.

Vinsten innebar att “OliverGC” tog hem $30,000 i prispengar men han slutade även på totalt 16 kills över tre matcher, fler än någon tidigare haft i en soloturnering, vilket innebar att han även vann priset för flest antal kills värt $3,000. Riktigt bra prispengar för den 16-årige britten, stort grattis Oliver!

OliverGC vann soloturneringen
16-årige “OliverGC” vann $30,000 – Bild från livestream: twitch.tv/h1z1

Lagturneringen vanns utav Impact Gaming

Lagturneringen avgjordes på liknande sätt genom tre rundor med 60 spelare fördelade på 12 lag. Det var ett lag som dominerade från början till slut i och med att man vann första rundan och tog ledningen så släppte man sedan inte det greppet man hade.

Impact Gaming heter laget som vann turneringen och totalt $50,000 att dela på. Laget hade även flest antal kills med totalt 28 st över tre rundor vilket innebär att de också vann priset för flesta antal kills på $5,000. I laget spelar: “Geesh”, “Carta”, “ogtriv”, “ShellShock” och “KandiVan”.

Värt att nämnas är också Counter Logic Gaming som genom en vinst i sista rundan gick från 9:e plats upp till en 2:a plats och får därmed dela på totalt $35,000.

Dreamhack H1Z1 lagturnering slutresultat
Impact Gaming vann H1Z1 Elite Series Dreamhack. Bild från livestream: twitch.tv/h1z1
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier