HemE-sportTurbopolsa vann RLCS - tredje gången i rad

Turbopolsa vann RLCS – tredje gången i rad

Under helgen gick Rocket League Championship Series Säsong 5 av stapeln i Copper Box Arena, London. Stämningen var på topp och publiken var taggade till tänderna med hejaramsor för olika lag och spelare.

Svenske ”Turbopolsa”, som hade vunnit två RLCS-turneringar i rad innan helgen, kom med sitt Team Dignitas för att försvara titeln. Tio lag hade från de olika regionerna kvalat sig till finalerna för att göra upp om en prispott på $250,000.

Tredje gången gillt för Turbopolsa

Team Dignitas och svenske ”Turbopolsa” stod efter mycket dramatik som slutsegrare. En seger som innebar att svensken nu har vunnit tre stycken RLCS i rad.

Eftersom det bara har spelats fem RLCS innebär det att ”Turbopolsa” har vunnit 60% av turneringarna. Förstaplatsen i årets turnering gav inte mindre än $100,000 till Team Dignitas.

Men han vann inte turneringen på egen hand utan fick hjälp av sina lagkamrater ”ViolentPanda” och ”Kaydop” varav den sistnämnda blev utsedd till turneringens MVP.

”Turbopolsa” var heller inte den enda svensken i turneringen utan även ”Al0t”som spelar i compLexity Gaming slutade på en tredjeplats.

Stor dramatik i finalen

Finalen avgjordes genom att Team Dignitas, som kom via lower bracket, mötte NRG Esports som stormade genom upper bracket och bland annat petade ner just Team Dignitas till lower bracket.

Genom att komma från upper bracket hade NRG Esports fördelen att man kunde förlora en bäst-av-sju och sedan få en chans till i en ny bäst-av-sju eftersom varje lag behöver besegras två gånger genom turneringen för att åka ur.

Team Dignitas chockade NRG Esports i den första matchserien som man vann tämligen enkelt med 4-1 i matcher. Publikfavoriten Team Dignitas hade då ett otroligt momentum samt den högljudda publiken i ryggen.

Genom en bra defensiv gick Team Dignitas upp i en 3-1 ledning i den andra och avgörande matchserien och det kändes nästan avgjort. Men NRG Esports hittade ny kraft och lyckades gå upp till 3-3.

En sjunde och avgörande match skulle alltså avgöra vem som skulle ta hem RLCS säsong 5.

Sekunddramatik av och svensk matchvinnare

Den sista och avgörande matchen svängde fram och tillbaka där NRG Esports tog ledningen 1-0. Team Dignitas gick dock upp och kvitterade till 1-1 genom ”ViolentPanda”. NRG tog återigen ledningen med 2-1 genom ”GarrettG”.

Men med drygt 1.20 kvar av matchen kvitterade svenske ”Turbopolsa” till 2-2 och matchen såg ut att gå mot förlängning. Men med endast 4(!) sekunder kvar tryckte svensken in även 2-3 till Team Dignitas.

Men skam den som trodde att det då var avgjort. Med klockan ståendes på 0 sekunder men med bollen i luften kvitterade NRG Esports till 3-3 genom ”justn.” och matchen gick till förlängning. Men där tog det bara 22 sekunder för ”Turbopolsa” att avgöra matchen och säkra sin tredje raka titel i RLCS.

Om du vill se den otroligt spännande och avgörande matchen så kan du klicka här.

Team Dignitas RLCS
Turboppolsa avgör i förlängningen.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier