HemE-sportTittandet på Twitch.tv ökade med 35% under det första kvartalet

Tittandet på Twitch.tv ökade med 35% under det första kvartalet

Att Twitch.tv är stället de flesta gamers går till för att kolla på livestreamat innehåll kring esport och gaming råder det inga tvivel om.

Twitch fortsätter att växa och nu rapporteras det om att antalet streamade timmar för det första kvartalet under 2019 uppgick till 2.7 miljarder timmar. Det innebär en ökning med 35% mot samma period under föregående år. Konkurrenten Youtube Live rapporteras ha dubblat till 722 miljoner timmar.

Fortnite i toppen av tittandet

Battle Royale-spelet Fortnite är det mest tittade spelet under första kvartalet trots ny konkurrens från Apex Legends som slog igenom. Tittandet på Fortnite uppgick till 312 miljoner timmar vilket innebär en nedgång med -8.34%.

På andraplats hittar vi League of Legends som ökar tittandet med 13.91% och totalt 302 miljoner timmar. Raketen Apex Legends som lanserades under Februari ligger på tredjeplats med 182 miljoner timmar.

Den största procentuella ökningen stod GTA V för som landar på +178.02% och totalt 86 miljoner timmar. En ökning som antagligen kan skrivas till alla de stora streamers som valde att börja stream GTA Roleplaying under perioden.

Twitch Streaming Q1 2019
Bild: StreamElements, Stream Hatchet
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier