HemE-sportSvenska E-sportföreningen inleder samarbete med Högskolan i Halmstad

Svenska E-sportföreningen inleder samarbete med Högskolan i Halmstad

I sitt fortsatta arbete för e-sporten har Svenska E-sportföreningen nu inlett ett nytt samarbete med Högskolan i Halmstad. Syftet är att att öka kunskapen i en ny sportvärld. Samarbetet beskrivs som “flerårigt” mellan parterna.

Svenska E-sportföreningen och Högskolan i Halmstads samarbete kommer att innefatta forskning inom e-sporten med målet att bekräfta kända teorier eller slå hål på seglivade myter.

På Högskolan i Halmstad är man nöjda över det nya samarbetet då flertalet forskare i olika områden har uttryckt ett intresse för att bedriva studier kring utövandet av e-sport.

Forskare från en mångfald ämnesområden på Högskolan har visat stort intresse för att bedriva studier kring e-sportutövandets olika förutsättningar och konsekvenser. Sådan forskning är angelägen för ett lärosäte som vill bidra till bättre förståelse för nya och växande företeelser i det snabbt föränderliga samhället. Samarbetet med SESF stärker oss i denna ambition.” säger Anders Nelson, Vicerektor, Högskolan i Halmstad

Magnus Jonsson på SEFS kommenterar samarbetet så här:

“Vi ser fram mot samarbetet med Högskolan i Halmstad. Vi hoppas att forskningen ska leda till att bekräfta de teorier vi har idag och slå hål på olika myter som finns kring e-sport och spelande. Mest spännande är såklart om forskningen kan ta fram fakta och tankar som vi inte ens vet om idag.”  säger Magnus Jonsson, Ordförande SESF

Ett steg för e-sporten

Att forskningen inom e-sport trappas upp är en positiv sak för sporten. Ökad forskning kommer att ge ett ökat förstående kring vad som krävs för att bli så bra som möjligt och hur man optimerar sina chanser att lyckas.

Under hösten planerar högskolan även att anordna en stor e-sportkonferens.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier