HemE-sportSvenska e-sportbolaget satsar på att bli störst i Europa

Svenska e-sportbolaget satsar på att bli störst i Europa

Svenska G-Loot har de senaste åren tagit stora kliv för att nå toppen inom e-sportbranschen. 2019 är inget undantag utan bolaget satsar större än någonsin och tar nu in 230 miljoner kronor från investerare för att bli störst i Europa.

E-sportbolaget G-Loot har utvecklat en affärsmodell där spelare inom flera av de största speltitlarna kan satsa pengar för att sedan ha chansen att vinna större prispotter genom sitt spelande. Utöver spelarnas egna insatser finansieras prispengarna av sponsorbidrag från andra bolag. G-Loot har de senaste åren vuxit enormt och ifjol rapporterade man att plattformen användes av över 100 000 spelare varje månad.

G-loot skapade rubriker när de i början av 2018 tog in 100 miljoner kronor från investerare, däribland Swedbank Robur och kapitalförvaltaren Norron AB, för att kunna finansiera satsningen av att marknadsföra sin plattform med stora turneringar inom bland annat PUBG. Nu skapar de nya rubriker när de plockar in en rekordsumma på 230 miljoner kronor från nya och befintliga investerare.

“Det här är Europas största e–sportsinvestering, vilket är jättekul och vi tar nu det här till nästa nivå.” säger G-Loots VD Patrik Nybladh till DI Digital.

Enligt uppgifter till DI Digital ska nyemissionen leda till att G-Loots marknadsvärde nu överstiger 1 miljard kronor men det är något som Patrik Nybladh inte vill kommentera. Att bolaget växer kraftigt är det dock inget tvivel om och det är något som kommer kräva en rejäl ökning av bolagets personalstyrka.

”Personalstyrkan kommer dubblas innan årets slut. Så vi går från 40 personer till över 80”, säger Patrik Nybladh.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier