HemE-sportSkin betting och betting på e-sport är ett populärt fenomen

Skin betting och betting på e-sport är ett populärt fenomen

I princip varenda Steam-spel erbjuder idag någon form av mikrotransactions då man säljer virtuella saker till sina spelare. Detta kan vara ny utrustning till din karaktär i Dota 2, ett nytt utseende på din bil i Rocket League eller en ny design på ditt vapen i Counter-Strike.

För att få dessa saker behöver spelare köpa kistor där man har chansen att få ett av många items. Vilket item man får avgörs av en Roulette-liknande funktion när alla möjliga items bläddras emellan och det item som det stannas på är det man får. Olika saker har olika valörer och blir då också olika svåra att få där de mest åtråvärda sakerna ofta har under 1% chans att få.

En skin betting-industri har växt fram

I skuggan av denna industri av mikrotransaktioner har en till industri växt fram där spelare kan välja att betta sina överblivna items i hopp om att vinna andra items. Sedan spinner en roulette-liknande hjul där en vinnare tas fram.

CSGO betting
På CSGO-betting tävlar 50 items vid vare snurr

Spelarna får chansen att betta vilka saker man vill och beroende på hur värdefulla de saker man satsar är desto större chans har man att vinna. Det betyder att man kan gå in och satsa på det sätt som passar en själv, antingen får man hög vinstchans eller så får man en längre vinstchans men insatsen är mindre. Den som vinner tar sedan hem alla andra items eller värdet av alla andra items.

CSGO betting items
Så kan det se ut när spelare satsar sina virutella saker

Även betting på e-sport växer

Man kan inte bara betta sina virtuella saker som man samlar på sig genom att spela Steam-spel. Man kan även satsa pengar (18 år+) på de professionella matcher som spelas i de olika spelen varje vecka och helg. På E-sportbetting.se kan du läsa mer om hur det går till när man vill satsa pengar på e-sport och vad som gäller när man aktiverar en insättningsbonus. För oavsett om du vill spela på matcher i Dota 2, Counter-Strike eller League of Legends så erbjuds idag ett stort utbud av både odds och matcher från de flesta stora spelbolagen.

Om du känner att du har bra koll på ditt favoritspel så kan det vara ett ypperligt läge att kunna vinna lite extrapengar på att du tror dig veta vilket slutresultatet blir. Om du är hemmakär så finns det också många svenska lag som spelar vecka ut och vecka in: Ninjas in Pyjamas (CS), Fnatic (CS), The Alliance (Dota 2).

Nedan hittar du några utav de matcher som erbjuds spel på under helgen:

betting esport gg bet
Dota 2-matcher under helgen

Tips till dig när du vill börja betta på e-sport

För dig som är sugen att betta på e-sport så kan det vara bra att få några tips när du börjar:

  • Lägg inte alla pengar du har på ditt konto på en match. De spelare som är mest framgångsrika inom all form av betting satsar bara några procent av sitt totala konto samtidigt. Detta för att kunna överleva om du har otur i många bets i rad.
  • Tippa inte bara med hjärtat och på det laget som du hejar på utan försök istället att tänka logiskt kring situationen och matchen.
  • Försök hitta spel där oddssättarna har missat något. Om du kan identifiera ett spel som har större chans att slå in än vad oddssättaren tror så kan du få bra värde för pengarna och ett högt odds.
  • Lär dig räkna ut vad ett odds innebär i procent. Att veta vilken procentchans som oddssättaren tror att ett spel slår in är grundläggande för att kunna vara framgångsrik inom e-sport betting.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier