Arsenal, Crystal Palace, Swansea City är sugna på EU LCS

League of Legends Champions Series

Enligt tyska Bild.de är det nu ännu fler fotbollsklubbar som sneglar på att ta sig in i e-sporten via en franchiseplats i EU LCS. Man för nu samtal tillsammans med Riot Games om att kunna köpa sig en av de platser som finns till EU LCS 2019.

Under Mars månad ryktades det att EU LCS skulle gå i fotspåren från NA LCS där man introducerat franchiseplatser som startar från €8,000,000 för lag som redan är med i ligan och €10,500,000 för nya lag som vill involvera sig i ligan.

Schalke 04 kan lämna

I samma veva ryktas det om att fotbollsklubben Schalke 04 kommer att lämna LCS när kostnaderna för att delta kommer att öka. Även andra lag ryktas lämna ligan när franchiseplatserna introduceras.

En förändring som väntas locka fler företag att försöka ta sig in i e-sporten genom att erbjuda en köpeplats och en enkel väg in i turneringen.

Amerikanska ägare satsar på e-sport

Enligt sajten Esportsinsider.com har de nämnda Premier League-klubbarnas ägarna har sedan tidigare redan kopplingar till e-sport och NA LCS.

Arsenals majoritetsägare Stan Kroenke är delägare i Overwatch League-franchisen Los Angeles Gladiators, Steve Kaplan, delägare i Swansea City, är minoritetsägare i e-sportorganisationen Immortals och Crystal Palace ägare Joshua Harris och David Blitzer förvärvade Team Dignitas under 2016.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here