HemE-sportOverwatch World Cup 2018 kickar igång

Overwatch World Cup 2018 kickar igång

Blizzard har nu kickat igång Overwatch World Cup 2018. Från och med nu hela vägen till 28 April kommer alla länder att kunna tävla om en plats i World Cup Tournament.

De 20 bästa länderna kommer att kvalificera sig och bli inbjudna till turneringen. Kvalifikationen går till så att Blizzard analyserar medelskickligheten av de 150 bästa spelarna i varje land, de 20 länder med de bästa spelarna kvalificerar sig till turneringen.

Gruppspel i Frankrike, Sydkorea, Thailand och USA

När det är dags för gruppspel så har Blizzard valt att Frankrike, Sydkorea, Thailand och USA kommer att agera värdar. Om dessa länder klarar av att komma bland de 20 bästa länderna i kvalificeringen så kommer man att öka antalet lag till upp till 24 lag.

Det är mest troligt att dessa länder kommer att lyckas kvalificera sig så det är stor chans att 24 lag kommer att delas in i fyra olika gruppspel.

Rösta fram en landslagscoachen

De 150 bästa spelarna i varje kvalificerande land kommer sedan att få chansen att rösta fram vem som skall vara landets coach genom turneringen. För att bli en del av landslaget får man delta i tryouts som hålls mellan 15 juni till 5 juli.

Om du vill följa hur ställningen ser ut kan du göra det på PlayOverwatch.com, i skrivande stund ligger Sverige på en fjärdeplats efter Sydkorea, Kina och USA.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier