North vann Dreamhack Masters Stockholm 2018

North vann Dreamhack Masters Stockholm 2018

Dreamhack Masters Stockholm 2018 avgjordes i Globen i helgen och bjöd på en prispott på hela $250,000.

Det blev en heldansk uppgörelse till slut och efter en händelserik turnering stod till slut laget North som slutsegrare efter att man slagit Astralis i finalen med 2-1 i kartor.

Stora siffror i finalen

På den första kartan i finalen, Dust II, såg det nästan ut som om Astralis var lite överrumplade då siffrorna slutade på hela 16-1 i rundor till North.

På den andra kartan vaknade man dock och på Train tog Astralis en säker seger med 16-6 i rundor.

Overpass skulle bli den tredje och avgörande kartan vilket också visade sig vara den jämnaste kartan i finalen. North kunde till slut säkra segern med 16-11 i rundor på Overpass.

Vinsten innebar att North tar med sig $100,000 hem och Astralis får med sig $50,000

NiP på pallplats

Ninjas in Pyjamas stod för en väl genomförd turnering och på sin hemmaplan med publiken i ryggen kunde man ta sig hela vägen till en semifinal. Där visade sig dock Astralis bli numret för stort och man blev utslagna med klara 2-0 i kartor.

Det innebar att svenskarna delade en 3-4:e plats med Mousesports som slog ut av slutsegraren North. Pallplaceringen innebar att lagen får ta med sig vardera $22,000 hem.

Det blev en mindre lyckad turnering för svenskarna i Fnatic som åkte ur direkt och slutade på en delad 13-16:e plats i turneringen. Något de säkerligen bara vill gå vidare från och ladda inför nästa turnering.

Härnäst väntar FACEIT Major London som spelas 5-23 september och både Fnatic och Ninjas in Pyjamas får ladda om och sikta på ännu bättre placeringar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here