Mixer lägger ner sin streamingtjänst – Tas över av Facebook Gaming

Microsoft avslutar satsningen på Mixer. Facebook Gaming tar över.

Mixer släpper en bomb att man nu väljer att stänga ner sin streamingtjänst. Istället är det Facebook Gaming som kommer att ta över plattformen och driva den vidare. Alla nuvarande kontrakterade streamares, så som Ninja och Shroud, kontrakt är brutna och man är fria att gå vidare.

Microsofts satsning på streamingplattformen Mixer har kommit till vägs ände. Företaget meddelar att man kommer att stänga ner tjänsten 22 juli 2020. Därefter kommer Facebook Gaming att ta över driften av plattformen och föra över den till sig själva.

Alla streamers som är kontrakterade av Mixer i nuläget kommer att få sina kontrakt upprivna och de är fria att ta sig vidare var de vill. Facebook Gaming försöker självklart att behålla så många som möjligt och spelare kommer att erbjuda partnerstatus till de streamers som väljer att vara kvar.

Superstjärnorna Ninja och Shroud, som suttit på stora kontrakt med Mixer, förväntas inom kort att meddela till vilken plattform de kommer att gå vidare. Givet de tidigare dåliga relationerna mellan Twitch och Ninja (efter att han bytt till Mixer) så vore det inte konstigt om han nu istället fortsätter till Youtube där han redan har över 23 miljoner följare.

Facebook Gaming fortsätter alltså med en större satsning inom gamingsegmentet men frågan är hur attraktiv plattformen kommer att vara för gamers.

Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here