Method vann racet om World First i Uldir

Method World First Uldir

Att tävla om world first i nya instancer i World of Warcraft är sedan länge ett intensivt race mellan världens bästa guilder.

Nu har den första raiden för Battle for Azeroth besegrats och först ut var den välkända guilden Method. Efter över en vecka av intensivt spelande kunde man ta ner den sista bossen G’huun.

8 bossar besegrades

Den första raiden för expansionen Uldir innehåller totalt 8 bossar där de bästa guilderna klarade av de första relativt enkelt och de senare bossarna skapade en hel del problem för spelarna.

Under ett par dagar var många guilder på nästa sista bossen Mythrax och det var fortsatt oklart vilken guild som låg i förarsätet. Men många var överens om att Methods huvudkonkurrent var guilden Limit.

Weekly reset – ett strategiskt beslut

Eftersom man inte lyckades döda G’huun inom den första veckan innebar det att guilderna stod inför ett tufft strategiskt val. Under onsdagen skulle raiden resettas och man fick då valet att antingen förlänga tiden på sin nuvarande raid reset eller börja om från början på onsdagen.

Ett enkelt val kan många tycka men fördelen med att faktiskt spela om bossarna efter resetten innebar att man kunde få in extra loot i raiden.

Method valde att resetta sin instans och en av huvudpersonerna Sco berättade på stream efter raiden att allt kändes lättare efter att man hade fått in uppskattningsvis 4 extra item levels över hela raiden.

Blizzards representanter var snabba ut med att gratulera vinnarna Method efter att man noggrant följt racet ända in till slutet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here