HemE-sportHeaton investerar i Area Academy

Heaton investerar i Area Academy

Efter att ha klivit ned som ambassadör för Ninjas in Pyjamas meddelade Emil “Heaton” Christensen att han skulle satsa mer på sin egna grejer och varumärke meddelar nu Heaton att han kliver in som investerare i vännen Tommy “Potti” Ingemarssons esportbolag Area Academy.

Enligt uppgift handlar det om ett sexsiffrigt belopp som Heaton kliver in med i bolaget.

Area Academy vill utveckla esporten i svenska skolor

Area Academy arbetar med att utveckla esporten i Sverige genom att arbeta tillsammans med svenska skolor och kommuner.

“Esport är ett utmärkt verktyg när det kommer till lärande och kommunikation. Vi har ett väldigt viktigt arbete framför oss i att öka kunskapen kring e-sporten i samhället. Jag ser fram emot att jobba med teamet på Area Academy och driva utvecklingen av e-sport i Sveriges skolor och kommuner” – säger Emil “Heaton” Christensen efter investeringen.

Tillsammans med experter inom esporten och utbildade pedagoger och lärare arbetar man med att utveckla studiematerial samt coach- och pedagogcertifieringar som möter deras och Skolverkets mål.

“Emil tillför en unik kompetens till bolaget och kommer även att fungera som ambassadör för vår skolsatsning. Vi har varit vänner länge och dessutom spelat ihop så jag vet att vi har samma syn på kvalitet och professionalism”  säger Tommy “Potti” Ingemarsson på Area Academy.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier