HemE-sportH1Z1 Pro League startade i helgen - Så här gick det

H1Z1 Pro League startade i helgen – Så här gick det

H1Z1 har haft det tufft under en längre period i kampen om spelarna. Man har gått upp emot PlayerUnknown’s Battleground och Fortnite som har resulterat i att man tappat en stor del av sin spelarbas.

Men när det kommer till e-sport så har H1Z1 den mest utvecklade e-sport scenen av alla spel i Battle Royale-genren. Inför att man nu lanserar sin Pro League har man också ändrat på poängsystemet. Något som har förbättrat spelet och gjort det mer aggressivt.

Ett nytt poängsystem

Tidigare så handlade H1Z1 i princip enbart om att hålla sig vid liv så länge som möjligt. Antal kills spelade ytterst liten roll för den mängd poäng du samlade ihop. Det enda man kunde satsa på med kills tidigare var att få flest kills av alla för ett sidopris i en turnering.

Inför lanseringen av H1Z1 Pro League har man istället ändrat till att lagen får poäng via antalet kills som laget tillsammans skrapar ihop under matchen. Sedan multipliceras antalet poäng med en faktor beroende på lagets placering.

  • Plats 1: 2x poängmultiplicering
  • Plats 2-5: 1.5x poängmultiplicering
  • Plats 6-10: 1.25x poängmultiplicering
  • Plats 11-15: 1.0x/ingen poängmultiplicering

Man har alltså ändrat så att huvudfokuset är att få fler kills istället för att gömma sig i en buske så länge som möjligt. Vinner man en karta med endast 1 kill får man alltså totalt 2 poäng och andra lag kommer antagligen att ta fler poäng än dig.

Så gick det i Vecka 1

Under första veckan i helgen spelade man två matcher där de 15 lagen fick göra upp om poängen. För att se samtliga lag som deltar kan du kolla på H1PL.com/teams.

Efter den första veckan är Epsilon eSports i ledningen med totalt 33 poäng. Man skuggas av Rogue som samlade ihop 22 poäng, Echo Fox på 20 poäng och en tredjeplats, Counter Logic Gaming ligger fyra på 18 poäng och Alliance är på en femteplats med 15 poäng.

H1Z1 Pro League Standings Week 1

För att se ställningen för samtliga lag gå in på H1PL.com/standings.

Säsongen är lång, riktigt lång.

H1Z1 Pro League kommer att pågå under två delar innehållandes 10 veckor vardera med en paus i mitten. För dig som älskar regelbundna matcher så kommer Pro League att spelas varje vecka medan säsongen pågår.

Man har även ingått ett avtal med Facebook Broadcast som har unik sändningsrätt på H1Z1 Pro League. I skrivande stund har klippet från vecka 1 setts snart 2 miljoner gånger på mindre än 24 timmar.

League Foundation

För att Pro League skall erbjuda en chans för spelarna att verkligen satsa och bli professionella e-sportare har man satt krav på de lag som deltar.

  • Lagen måste till exempel kunna erbjuda minst en minimum lön till samtliga spelare.
  • Kontrakten skall följa en hög standard.
  • Lagen får ta del av intäkter från merchandise.
  • Speldatum och kalender är bokad lång i förväg med planerad vilotid.

H1Z1 Pro League Foundation

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier