HemE-sportH1Z1 lanserar sin egna Pro League

H1Z1 lanserar sin egna Pro League

Battle Royal-spelet H1Z1 var det första stand alone battle royal-spelet till marknaden byggd på den populära moden DayZ. Man har under en längre tid varit i Early Access mode och det har hänt mycket med spelet de senaste åren.

Förra året var man det första spelet i sin genre som anordnade ett event med en prispool på $100,000. I år är man tillbaka i samband med Twitchcon där årets turnering utspelas under helgen. De bästa spelarna skall göra upp om $500,000 i prispool. En prispool som lite likt Dota 2 när det lanserades är väldigt aggressiv och från början stora priser till de bästa spelarna.

I samband med den första dagen på Twitchcon berättade man för publiken på plats och på streams runtom hela världen att man skall lansera sin egna Pro League i H1Z1. En liga som kommer att innehålla 15 lag som under en säsong på 20 veckor ska tävla om platser i den slutgiltiga turneringen under den senare delen av 2018.

Gratis att registrera sitt lag

Inget utav de 15 lagen har ännu blivit annonserade men representanter för H1Z1 säger till Polygon att det kommer att vara gratis för lag att vara med i Pro League. Till skillnad från ryktet om att Blizzards Overwatch Pro League kostar $20 miljoner att delta i.

Hela Battle Royal genren är en ny och spännande typ av spel som börjar komma till marknaden med H1Z1, PlayerUnknowns Battlegrounds samt Fortnight. Genren kommer nog att fortsätta att utvecklas för att hitta rätt typ av turneringsformat. I dagsläget är det väldigt stora events som krävs med runt 60-70 spelare med lika många datorer för att hitta den bästa spelaren i H1Z1.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier