HemE-sportRizaar vinner H1Z1 Invitational 2017 och $80,000

Rizaar vinner H1Z1 Invitational 2017 och $80,000

Under helgen så gick H1Z1 Invitational av stapeln och efter ett event med ”Challengers” så var det dags för proffsspelarna att göra upp om en prispott på $200,000. Det hela skulle avgöras genom tre matcher av H1Z1 där det gäller att vara sista personen vid liv och ha ihjäl sin motståndare på vägen samtidigt som området man får röra sig inom blir mindre. Ju längre du håller dig vid liv och ju fler andra spelare du dödar desto högre blir din poäng. Det gällde att ha den högsta totalpoängen av alla efter tre kartor.

Spelaren ”Rizaar” från Europa var den som hanterade det hela på bästa sätt och gick segrande bland 75 andra proffs. Genom sin bedrift så tog han hem inte mindre än $80,000, en riktigt fin prissumma för en, än så länge, relativt liten e-sport.

De andra pallplatserna togs utav ”Noblemonster” på andraplats, $50,000 och ”Apexshay” på tredjeplats, $30,000. Noblemonster stod för en riktigt fin insats då han vann den sista kartan och tog sig från utanför topp 10 upp till andraplats och över 400 000 kr i prispengar.

Rizaar vann första kartan
RizaaR efter att ha vunnit första kartan

Rizaars väg mot segern

Åter till segraren Rizaars väg mot $80,000 så inledde han med att vinna den första kartan efter en 1-on-1 mot ”Hail_Bloodinfernoo” som sedan skulle sluta på en sjätteplats i turneringen. Rizaar kunde sedan fortsätta på segervågen och ta ytterligare en topplacering på den andra kartan. Men han var fortsatt tätt följd utav Hail_Bloodinfernoo och endast 6000 poäng skiljde de båda från varandra inför den sista kartan.

Väl där så lyckades inte Rizaars största konkurrenter hålla sig vid liv tillräckligt länge utan Rizaar kunde med en ny fin topplacering som fjärde bästa spelare på sista kartan säkra segern och $80,000.

Här nedan kan du se resultatet för samtliga tre kartor:

H1Z1 Invitational Slutresultat
Resultatet från H1Z1 Invitational

 

H1Z1 Invitational Arena
Så här såg arenan ut med 75 datorer i en ring
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier