G-loot tar in en halv miljard i finansiering

Bild: G-loot / Mynewsdesk

G-loot tar in en halv miljard kronor i en av de största finansieringsrundorna inom esporten globalt under året. Pengarna kommer att användas till för att växa sina  varumärken G-loot och GlobalLoot som globala spelplattformar.

Det var under onsdagen som nyheten släpptes att det svenska bolaget G-loot tar in 56 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Man får med andra ord in runt en halv miljard svenska kronor i kassan.

Pengar ska användas för att växa företagets spelplattformar till starkare varumärken genom att öka spelarbasen. Företagets mål är att möjliggöra esport för alla gamers och på alla plattformar.

Genom företagets teknologi vill man kunna erbjuda spelande på sin plattform bara ett par veckor efter att ett nytt spel släpps utan att behöva göra komplicerade integrationer av plattformen med nya spel.

Patrik Nybladh, VD på G-loot, kommenterar finansieringsrundan och säger att man är väldigt exalterade över att ta nästa steg för företaget.

Läs hela pressreleasen här: https://www.mynewsdesk.com/gloot/pressreleases/g-loot-secures-investment-of-half-a-billion-sek-one-of-the-largest-esports-fundraises-globally-3040955

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here