HemE-sportFrankrike vinnare av FIFA eNations Cup – slog Argentina i finalen

Frankrike vinnare av FIFA eNations Cup – slog Argentina i finalen

Den första FIFA eNations Cup har gått av staplen under helgen. Som vi har rapporterat om tidigare så fick svenskarna en tuff start och blev utslagna i gruppen.

Under söndagen avgjordes slutspelet där Frankrike stod som slutsegrare efter att man slog Argentina i en jämn final. För vinsten fick man dela på 40 000 dollar.

Bästa nordiska nation blev Danmark som tog en tredjeplats efter att man blev utslagna i semifinalen av Argentina.

Slutspelstrad FIFA eNations Cup

En jämn tillställning i finalen

Frankrike representerades av ”Maestro” och ”DaXe” medan Argentina representerades av ”Yago” och ”Nicolas99”.

Finalen blev en jämn tillställning där Frankrike till slut vann med 2-1 i matcher. Både lagen kunde inledningsvis vinna varsin match och i den tredje matchen så ställdes ”DaXe” mot ”Yago”.

DaXe tog i den första halvleken ledningen och kunde gå upp till 2-0. Därefter ändrade båda spelarna taktiker och spelare i laget för en mer defensiv respektive offensiv strategi för att avsluta matchen.

Yago kunde genom ett snygg mål reducera ställningen till 2-1 efter ett skott i kryssat från insidan av straffområdet. Men därefter tog det stopp och DaXe kunde spela av matchen.

Yago hade en situation i slutet av matchen där hans spelare blev fälld i straffområdet och både kommentatorerna samt Yago själv förväntade sig en straff men domaren friade till deras förvåning.

Danmark bästa nordiska land med en tredjeplats

Danskarna Marcus ”Marcuzo” Jørgensen och Fatih ”Ustus” Üstün var de nordiska spelarna som gick längst i turneringen efter att man förlorat mot Argentina i semifinalen. Ustus som sedan tidigare är en välkänd toppspelare ställdes mot Yago i den sista matchen. Men efter att Ustus missat några riktigt fina lägen kunde Yago hålla undan och ta sitt Argentina till finalen.

Danmark trea i FIFA eNations Cup
Fatih ”Ustus” Üstün i Danska landslaget

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier