Fractal Gaming Aktie – Nu är hårdvaruföretaget börsnoterat

Bild: Fractal Gaming Group.

Artikeln innehåller inga köpråd.
Du bör alltid göra din egen research innan du investerar i aktier.

Under onsdagen var det dags för en efterlängtad börsnotering i form av Fractal Gaming Group (FRACTL). Företaget noteras på Nasdaq First North Stockholm och för de som var snabba med att ansöka om att få köpa delar av företaget inför börsnoteringen landade priset per aktie på 41,00 kr styck för totalt 11 667 920 befintliga aktier vilket gav ett marknadsvärde för Fractal på cirka 1 194 miljoner kronor.

Det var en försenad men hypad börsnotering under onsdagen för Fractal Gaming som befinner sig i premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Man säljer bl.a. chassin, nätaggregat, fläktar och vattenkylning. Noteringen skulle egentligen ha varit i december förra året men sköts fram till 11 februari 2021.

När börsen öppnade på onsdagen handlades aktien snabbt upp till 82 kronor för att snabbt falla igen. Senare under den första dagen på börsen gick aktien sedan successivt nedåt för att vid stängning stanna på 60,98 SEK.

Fractal Gaming är ett göteborgsbaserat företag, koncernen grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Askim. Man har försäljning på över 50 marknader världen över och är marknadsledande inom premiumsegmentet för sina produkter.

Om du är intresserad av Fractal Gaming Groups aktuella värde kan du besöka t.ex. Avanzas aktiesida.

Mer information

Har du eller kommer du att köpa aktier i Fractal Gaming Group? Kommentera gärna nedan hur du tror det kommer att gå för företaget (undvik att ge direkta köp- eller säljrekommendationer).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here