HemE-sportEpic Games satsar $100 miljoner på Fortnite-turneringar

Epic Games satsar $100 miljoner på Fortnite-turneringar

I samband med att Epic Games vill dra igång e-sporten kring succéspelet Fortnite meddelar man nu att man kommer att satsa inte mindre än $100,000,000 på turneringar under det första året.

Man säger även i sitt uttalande att man kommer att sponsra turneringar under året och att man vill ha en annorlunda inställning till tävlingsspelet. Man vill fokusera på att vara mer involverade och framhäva det roliga i att spela spelet samt att titta på spelet.

Battle Royale kliver in i e-sporten

Spelgenren Battle Royale har exploderat senaste åren precis så som vi såg med MOBA-scenen för ett gäng år sen med Dota 2 och League of Legends i spetsen samt MMO-scenen för över 10 år sedan med World of Warcraft som enda överlevare.

H1Z1 har redan klivit in i e-sporten med sin Pro League som är igång. Att Fortnite nu också kliver in med en bra mycket större spelarbas och en stor plånbok blir intressant. Funkar ens Battle Royale som e-sport, vet någon ens svaret på den frågan?

Det återstår att se men under tiden kommer några duktiga Fortnite-spelare att bli väldigt rika!

 

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier