HemE-sportFIFA växer inom E-sporten

FIFA växer inom E-sporten

Under ett längre tag så har det främst varit fyra spel som dominerat e-sporten. Nu är ett femte spel påväg att slå sig in bland de största.

Fotbollsspelet FIFA har länge varit ett av världens populäraste TV-spel, men ännu har spelet inte blivit etablerat som ett av de större inom e-sport.

Detta kanske det blir ändningar på i framtiden. Vi tycker oss se allt fler turneringar, och större prispengar för de som ställer upp. Detta är indikationer om att FIFA kanske blir det nästa stora spelet inom sporten.

Om FIFA

Första gången som vi fick chansen att spela FIFA i världen var redan denn 15 juli, år 1993. Spelet var då bara i sin linda.

Som ansvarig utgivare av spelet står EA sports som. Under starten av 90-talet så skapade man inte bara ett fotbollsspel. De valde även att ge ut andra spel inom hockey, amerikansk fotboll, och basket.

FIFA-serien blev nästan direkt populär i Europa. I synnerlighet i Sverige där man var snabbt uppdaterad med de nya eltroniken så som datorer, konsoler och spel.

Mycket har hänt sedan 1993. Det har kommer ut nya versioner av spelet årligen där man successivt förbättrar spelandet.

Spelet har flera gånger blivit belönat med priser inom spelvärlden. Inte sällan så toppar även FIFA den topplista med bästa sportspelen.

Det är svårt att beräkna exakt hur många användare och spelare som idag spelar FIFA aktivit. Det råder dock inget tvivel om att det är ett av världens absolut mest populära spel.

Framtid för spelet

Det är inte mycket som tyder på att hypen kring FIFA kommer att försvinna. Det finns förvisso en del spel som konkurrerrar med FIFA. Till exempel så släppte det japanska spelföretaget Konami PES (Pro Evolution Soccer). Detta blev en en mindre succé, men FIFA behåller sin plats som det bästa fotbollsspelet.

Framtiden för FIFA ser ut att rulla på ett bra tag till. Spelet är som tidigare nämnt in i e-sporten på allvar. Vilket kan skapa ett ännu större för att spela FIFA på dator eller TV-spel.

Med stor sannolikhet så kommer det i framtiden satsats hårt på att fler turneringar och live events ska finnas för de FIFA-spelare som klassas som de bästa i världen.

Vill du läsa mer nyheter kring FIFA så rekommenderar vi dig att läsa mer på Easports.com/fifa. Där hittar du allt som du kan tänkas vilja veta om spelet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier