HemE-sportFC Barcelona kliver in i Rocket League med nysignat lag

FC Barcelona kliver in i Rocket League med nysignat lag

Bil- och fotbollsspelet Rocket League är en esport som ofta hamnar i skymundan för de stora jättarna på scenen. Men spelet fortsätter att utveckla sin e-sportscen och nu står det klart att storklubben FC Barcelona kliver in med ett nytt lag till den sjunde säsongen av Rocket League Championship Series (RLCS).

Det är FC Barcelonas andra e-sportlag som man etablerar då man sedan tidigare har ett lag i Pro Evolution Soccer. Sedan tidigare finns än konkurrenten Paris Saint Germain aktiva inom Rocket League.

En miljon dollar i prispengarna för RLCS

Den sjunde säsongen av RLCS kommer att ha en total prispott på hela en miljon dollar eller nästan tio miljoner svenska kronor.

Lagom till att säsongen börjar väljer FC Barcelona att plocka det laget som tidigare kallade sig för “Savage!”. Spelarna som kommer att representera FC Barcelona framöver är Adrián “Bymateos” Mateos, David “Deevo” William, Daniel “Bluey” Brian och Yanis “Alpha54” Champenois.

Ny in-game shop

Utvecklaren Psyonix kommer även att släppa en helt ny in-game shop där fansen kommer att kunna handla kosmetisk utrustning till sina egna bilar i olika lagfärger.

En del av intäkterna kommer att delas med de anslutna organisationerna men det är fortfarande oklart vilka organisationer som är en del av satsningen men gissningsvis kommer du att kunna åka runt i en bild i Barcelonas färger inom en snart framtid.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier