Esport aktier – Så investerar du i bolag inom esport och gaming

Foto: Epicenter.

Att investera i aktier är vardag för väldigt många idag som ett sätt att få en bra avkastning på sina pengar. Du kan investera i aktier från de största bolagen i världen så som Facebook, Google och Amazon till mindre lokala företag som du tror kommer att ge en bra avkastning på dina pengar.

Om du är intresserad av gaming och e-sport kan det vara roligt att äga aktier i de bolagen som ligger bakom några av världens största spel. Längre ner i artikeln hittar du en genomgång av några bolag som är börsnoterade och aktiva inom gaming eller e-sport på olika sätt.

Innan du väljer att investera i aktier är det bra att känna till att du även kan förlora dina pengar om de aktier du köper går ner i värde. Det kan därför vara bra att läsa på och följa kunniga investerare med bevisad kunskap och framgång.

Modern Times Group (MTG)

MTG är ett svenskt bolag som på senare tid har satsat stort inom e-sporten. Man äger världens största lan, Dreamhack, som har växt otroligt de senaste åren med internationella events. Man äger även Electronic Sports League (ESL) som är ett av världens största bolag som arrangerar events inom e-sporten.

Activision Blizzard

Det finns även möjlighet för dig att investera i världens största spelutvecklare Activision Blizzard. Bolaget har på senare tid varit i lite blåsväder och aktien har gått ner under det senaste året. Men om du tror att bolaget kan resa sig kan det vara en bra investering att göra. Activision Blizzard har några av världens största spel i sin portfolio så som World of Warcraft, Overwatch, Warcraft, Starcraft samt Call of Duty-serien.

Electronic Arts

Electronic Arts (EA) är kanske mest kända för sina spela inom sportgenren så som FIFA och NHL. Men man har även spel som Battlefield och The Sims i sin portfolio. Många av bolagens största spel inom fotbollen och hockeyn är bland de allra populäraste konsollspelen i världen och dessa spel släpps i nya versioner varje år.

The Final Tribe

The Final Tribe (TFT) är en svensk esportorganisation som har aktiva lag inom några av de största spelen i världen. Det unika med TFT är att man brandat sig själv som att man till viss del ägs av fansen. Bolaget är inte börsnoterat men nyligen så ordnade man en Funded by Me-kampanj som drog in över en miljon kronor i utbyte mot ägande i organisationen (10.17%). Kampanjen är nu avslutad men håll utkik för nya möjligheter i framtiden.

Take-Two Interactive

Take-Two Interactive är kanske inte den mest välkända spelstudion till sitt namn men du känner definitivt igen deras spel. Spelstudion står bakom jättesuccén Grand Theft Auto (GTA) samt spelserien Red Dead Redemption. Take-Two Interactive har gått som en raket på börsen de senaste åren då spelet GTA V har varit en stor succé och sålt över 90 miljoner spel sedan 2013 och dragit in över 6 miljarder dollar i intäkter.

Mängder av möjligheter att investera

Som du säkert förstår är detta endast fem av en uppsjö olika bolag du kan investera i. Om det låter intressant så rekommenderar vi dig att du först ger dig ut och läser på kring bolagen så att du ökar din chans att få en bra avkastning på dina pengar.

En populär plattform att använda sig av för att köpa och sälja aktier är Avanza. Men även här finns det olika valmöjligheter beroende på vad du föredrar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here