ESL och Dreamhack skriver treårigt avtal med Twitch

Bild: ESL

Det stora svenska mediebolaget MTG släppte en pressrelease där man bland annat meddelar att man skriver ett treårigt avtal med Twitch för sina två esportföretag ESL och Dreamhack.

I och med avtalet säkrar man upp att sina allra största turneringar kommer att kunna livesändas på den största streamingplattformen i världen. Avtalet innebär även att Twitch exklusivt får sända turneringarna.

Esport – En viktigt medieprodukt

MTG:s koncernchef och vd Jørgen Madsen Lindemann kommenterar avtalet:

“Denna strategiskt och finansiellt viktiga affär mellan Twitch, ESL och DreamHack stärker e-sport ytterligare som en högrelevant, global medieprodukt. Vi är övertygade om att detta bara är ett av flera stora kliv som e-sport som medieprodukt oundvikligen kommer att ta under det kommande åren”

Efter ett år av inställda turneringar och stor osäkerhet under 2020 kan livesändningar av turneringarna anses extra viktiga framöver. När eventen också återigen kan dras igång med livepublik får man ännu mer hype kring sina turneringar.

MTG tar in 1,1 miljarder i nyemission

MTG meddelade även att man nu genomfört en nyemission där bolaget får in cirka 1,1 miljarder kronor. De nya aktierna köptes för 112,90 kr vilket är en rabatt med 3% mot kursen på Nasdaq Stockholm.

Utöver det köper man även upp mobilspelsbolaget Ninja Kiwi för pengarna man fått in av nyemissionen. Ninja Kiwi är främst kända för ett Tower Defense-spel på mobilmarknaden. Man har totalt 140 miljoner nedladdningar och 6.2 miljoner aktiva användare.

Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here