HemE-sportE-sporten lyfter MTG:s verksamhet

E-sporten lyfter MTG:s verksamhet

Vi är vana vid att bolaget MTG kopplas samman med traditionell tv så som TV3, TV6 och TV8. Men som vi tidigare har rapporterat om så har MTG valt en ny väg för att fortsätta driva sitt bolag där man satsar stort på bl.a. e-sport.

Nu kommer det rapporter om att e-sporten faktiskt lyfter MTG:s verksamhet och drar in stora pengar till företaget. Under första kvartalet av 2018 så omsatte e-sportverksamheten i bolaget MTGx, 290 miljoner kronor. Vilket gör att den totala omsättningen för året kan landa över en miljard kronor.

”Första kvartalet har varit hektiskt och spännande för MTG. Vi har levererat både försäljnings- och resultattillväxt samtidigt som vi förbereder oss för att ta det sista steget i vår omvandling genom att dela upp MTG i två separata börsnoterade bolag” – Jørgen Madsen Lindemann, Koncernchef.

Ökning från föregående år

Kvartalsrapporten är en ökning mot föregående år där omsättningen var 219 miljoner kronor under första kvartalet 2017. Nu ökar man alltså till 290 miljoner kronor, en tillväxt som Madsen Lindemann till stor del säger beror på turneringarna som man köpt på sig i form av ESL och Dreamhack.

”Vi ser stark tillväxt i produkterna vi investerat i. E-sportprodukterna växer nästan 32 procent och framför allt ser tillväxten stark ut kring e-sportturneringarna vi själva producerar där ligger vi på runt 70 procent i ökning” – Jørgen Madsen Lindemann, Koncernchef.

Man prata även om svårigheten för konkurrenter att kopiera MTG:s strategi och resultat. Eftersom man har så stark position idag med sina tävlingar räknar man med att behålla sin position så länge man fortsätter leverera en bra produkt.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier