HemE-sportBlizzard öppnar arena för e-sport i Los Angeles

Blizzard öppnar arena för e-sport i Los Angeles

Blizzard Entertainment har beslutat att man skall öppna en ny arena för e-sport i Los Angeles. Företaget har länge utvecklat spel men inte förrän de senaste åren har man börjat ta e-sport på allvar utan fokuserat på att göra spel för de stora massorna. Men nu verkar det verkligen ha ändrats och det handlar säkerligen om att man nu känner att man har rätt typ av spel i sin portfölj för e-sport. Hearthstone, Overwatch och Heroes of the Storm är tre spel som alla har eller håller på att utveckla en e-sportscen.

Man har valt att döpa arenan till “Blizzard Arena” och den första tävlingen kommer att hållas mellan 7-8 Oktober i år. Redan om ungefär en månad alltså. Man kommer då att spela slutspelet i Overwatch Contenders.

Sedan tidigare har man också satsat på en e-sportsliga i just Overwatch så detta är ett välkommet tillägg till den satsningen på sporten. Och det är svårt att säga något annat än att e-sporten gynnas väldigt mycket av att en av de största spelarna väljer att kliva in på scenen. Overwatch konkurerar framöver om tittarna i FPS-kategorin där Counter-Strike Global Offensive är det största spelet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier