HemE-sportBetting och fantasysports omsätter över halv miljard

Betting och fantasysports omsätter över halv miljard

I takt med att esporten växer så utvecklas det nya möjligheter kring marknaden. En av dessa är att man, precis som på traditionell sport, kan betta på matchresultat och turneringar.
Under 2017 så omsatte betting inom esport över $57 miljoner – över en halv miljard svenska kronor. Detta förväntas så klart att växa de kommande åren i takt med att esporten utvecklas.

Fler turneringar inom e-sporten

Det är främst de större turneringarna som lockar spelarna och fansen. The International i Dota 2 är den största turneringen sett till prispengar och skapar en enorm hype under den period som turneringen spelas.

De största spelen både sett till intresse och bettande är inte helt förvånande Dota 2, Counter-Strike och League of Legends. Om du har stor kunskap kring dessa spel kan det vara värt att testa dina vingar kring bettingen.

Kom bara ihåg att man måste vara över 18 år samt att du aldrig bör satsa pengar du inte har råd att förlora.

Sidor man kan betta på

E-sporten är nu så pass stor att till och med de allra största företagen inom betting har börjat plocka upp de största turneringarna och erbjuder spel. Några av de största bolagen hittar du här:

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier