HemE-sportBäst i Sverige på League of Legends - En mot en

Bäst i Sverige på League of Legends – En mot en

22-årige Erik “Ziviz” Lövgren har korats till Sveriges bästa League of Legends-spelare – en-mot-en.

I Sverigefinalen av Red Bull Player One slog sig “Ziviz” fram genom turneringen och besegrade till slut Lukas “Captain Quinn” Bergström i finalen.

Erik Lövgren kommer nu att få chansen att visa upp sig på världsscenen genom att i Brasilien delta i världsfinalen av League of Legends i ett en-mot-en-format.

Förhandsfavorit som pallade för trycket

Erik var på förhand en av de tippade favoriterna till att ta hem turneringen bland de 16 spelare som hade kvalat in till finalen.

Till skillnad från vanliga turneringen där lagen möter varandra fem-mot-fem ställdes nu spelarna enbart mot varandra och istället för att använda sig av hela kartan fokuserades spelet enbart till mid-lane.

En erfaren midlaner

Erik har under sommaren representerat det italienska laget Lion’s Den där han är lagets midlaner.

– Jag är specialiserad som lagets mid laner i vanliga fall och har kört den rollen i 4-5 år. Så det här är lite av min hemmaplan. Jag spelar såna här matcher typ varje dag och kan karaktärerna. Det gav mig en fördel idag – Erik “Ziviz” Lövgren

I finalen mot Captain Quinn visade sig Eriks rutin och han kunde plocka hem finalen med klara 3-0 i matcher mot den 17-årige uppstickaren.

Den svåraste matchen på väg mot slutsegern var enligt Erik kvartsfinalen där han mötte den högt rankade TheBausFFS som gav honom en tuff match men Erik vann till slut med 2-0.

En pojkdröm att representera Sverige

Slutsegern innebär alltså att Erik nu kommer att få resa till Brasilien och respresentera Sverige i världsmästerskapen i League of Legends en-mot-en-format. Efter segern var han både glad och stolt.

– Det är som en pojkdröm. Man har alltid tänkt på hur det skulle vara att representera Sverige. I fotboll, innebandy, pingis eller vad som helst. Och nu får jag göra det! Det kommer att bli riktigt kul – Erik “Ziviz” Lövgren

Vi önskar Erik stort lycka till i São Paulo, Brasilien där världsmästerskapen går av stapeln den 7-8 December.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier