FC Barcelona e-sport

FC Barcelona kliver in i e-sporten

Sajten eFootball.Pro meddelade idag att man har landat ett riktigt stort namn till sin nya satsning inom e-sporten tillsammans med Konami och spelet Pro Evolution Soccer. Man har nämligen knutit till sig ingen mindre än FC Barcelona som skall delta i de kommande tävlingarna.

Men det är heller inte helt ologiskt att man gör just den här värvningen då lagets mittback Gerard Pique är President och grundare av eFootball.Pro.

Manel Arroyo, Vice President of Marketing and Media i FC Barcelona, säger att Barcelona är glada över det nya samarbetet och att man håller ett öga på e-sporten som är på kraftig frammarsch.

Fler lag på väg att ansluta sig

Enligt en pressrelease är man även på väg att ta in ännu fler lag till eFootball.Pro och med tanke på den första rekryteringen bör det inte vara några problem att locka intressenter.

Sedan tidigare vet vi också att den franska klubben PSG har ett framgångsrikt lag inom Rocket League men även FIFA.

eFootball.Pro har tidigare även ingått ett avtal med Sportradar angående sändningsrättigheterna för turneringarna som sträcker sig över flera år.

Huruvida fansen kommer att omfamna den nya satsningen från storlaget återstår att se. Men för e-sportens skull får det ändå alltid anses positivt när stora namn väljer att kliva in på scenen och har en stor framtidstro för branschen.

Lämna en kommentar