HemE-sportAlliance besegrade Infamous – Ett steg närmare en plats i TI2019

Alliance besegrade Infamous – Ett steg närmare en plats i TI2019

Under tisdagen var det dags för Alliance att kliva in i slutspelet av Epicenter Major i Moskva. Man ställdes mot Infamous i en matchserie i bäst av en karta. Do or die redan från början med andra ord.

Alliance tog livlinan i turneringen och slog Infamous på den enda och avgörande kartan. Man tog tidigt ett grepp om matchen och sedan var det en stabil insats fram till segern.

Det var lagets spelare “miCKE” och “qojqva” som tog kommandot över matchen på sina hjältar Troll Warlord och Storm Spirit. Qojqva kunde tidigt få igång sin Storm Spirit och då är den hjälten svår att stänga ner.

Både miCKE och qojqva slutade på 9 kills och 1 death vardera när matchen var slut. Även Boxi stod för en bra insats och slutade med 6-2-16 i statistiken.

Ett steg närmare The International 2019

I och med segern avancerar svensklaget vidare i Lower bracket och nu ställs man mot Royal Never Give Up (RNG) i en matchserie bäst av tre kartor.

Segern innebär även att man är ett steg närmare att ta en av direktplatserna till The International 2019. Om man vinner mot RNG är chansen stor att man passerar tillräckligt med lag i DCP-poängligan för att placera sig bland de 12 bästa lagen och bli direktinbjuden.

Nästa match för Alliance spelas under onsdagen klockan 14.30.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier