Adidas går in som tröjsponsor till organisationen North

Adidas partnership North

Klädföretaget Adidas är en vanlig sponsor och producent av klubbtröjor i fotbollsvärlden. Nu har man även valt att kliva in i e-sporten för första gången genom att ingå ett samarbete med organisationen “North”.

Det betyder att lagets spelare kommer att bära Adidas-tröjor när de deltar i turneringar, reser, streamar eller gör andra e-sportrelaterade aktiviteter.

Brittiska Esportsinsider rapporterar idag om att samarbetet kommer att pågå som minst för resten av 2018. Men att man också har en ömsesidig syn på en förlängning av avtalet framöver.

FC Köpenhamn och Nordisk Film ligger bakom

Organisationen North bildades tillsammans av FC Köpenhamn och Nordisk Film. Vi har tidigare rapporterat om flertalet andra fotbollsklubbar som tagit steget in i e-sporten men här i norden är FC Köpenhamn det enda laget.

North tävlar just nu endast i Counter-Strike Global Offensive men man säger att planerna är mycket större än så. Vi kan förvänta oss att North kommer att växa och expandera till fler spel framöver. Olikt andra fotbollsklubbar inom e-sporten så börjar inte FC Köpenhamn med att rekrytera spelare inom spelet FIFA, som har en mer naturlig koppling till klubben än CS.

Sandra Essesjö, Communications Manager på Adidas säger så här om det nya partnerskapet:

“We want to show the new generation, that we see and support what they care about, because we know how important communities are for young people. Furthermore North is one of the most professional esport brands in the world.”

Adidas och FC Köpenhamn känner även varandra sedan tidigare då klubbens tröjor tillverkas av just Adidas. Steget var med andra ord inte jättelångt för Adidas att ta men det är ändå ännu en gång ett bevis på stora företag som nu väljer att kliva in i e-sporten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here