HemE-sport4 tips för att lyckas med din betting

4 tips för att lyckas med din betting

För dig som älskar e-sport kan det addera en extra krydda till en match att också ha satsat på vilket lag som vinner. Det finns olika typer av spelare: Den som alltid tippar med hjärtat på laget man älskar, den som aldrig spelar när ens egna lag spelar för att man inte vill “jinxa” något och den som alltid satsar på att motståndaren ska vinna för att istället gardera sig så att oavsett vem som vinner kan du vara glad.

Oavsett vilken utav dessa profiler som du kan identifiera dig så kan det vara roligt att satsa pengar på e-sport. Därför har vi satt ihop en lista med 4 tips för att du ska lyckas med din e-sport betting.

Ha kunskap inom spelet

En av de viktigaste sakerna är att du behöver ha koll på det spelet som du satsar pengar på. Om du vet hur spelet fungerar så vet du också vilka faktorer som påverkar om ett lag kommer att vinna eller att förlora. Det gör att du på ett enklare sätt kommer att kunna välja vilken sida du vill satsa på.

Läs på innan du börjar

Om du inte har bettat tidigare så rekommenderar vi att du först läser på om hur det fungerar, vilka regler som gäller, vad du bör tänka på samt vilka bonusar man kan få vid en insättning. Börja med att läsa igenom guiden på www.ebets.se/esport-betting/ så kommer du sedan att känna dig mer redo.

Lär dig räkna ut odds till procent

När du skall lägga ett spel så erbjuder spelbolagen dig ett odds, till exempel kan det oddset vara 2,00 gånger pengarna, det betyder att det är 50% chans att ett lag vinner matchen. Om du då tror att chansen är större än så att laget vinner matchen bör du spela på det oddset.

Om du vill räkna ut vilket odds som du skulle vilja ha för att spela på ett resultat kan du räkna ut procentchansen, till exempel 60%, då räknar du 1/0,6 = 1,67. Så om du tror att ett lag har 60% chans att vinna en match vill du ha minst 1,67 gånger din insats tillbaka.

Håll koll på oddset

Ett odds kan förändras beroende på hur andra spelare lägger sina spel. Så om väldigt många spelare lägger spel på att ett visst lag kommer att vinna matchen kommer oddset att gå ner och gå upp för det andra laget.

Om du är uppmärksam och lite kylig kan du ibland vänta tills spelet du vill lägga får ett bättre odds. Men om det kan så klart även bli så att ditt odds går när för att många tror på samma segrare som dig.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier