HemDota 2Virtus Pro vann ESL Hamburg 2017

Virtus Pro vann ESL Hamburg 2017

ESL Hamburg var den första Majorn som skulle sparka igång det nya Dota-året, alltså det året som är mellan två The Internationals, åtta lag hade kvalificerat sig för att göra upp om en prispott på $1,000,000. Det var Virtus Pro som drog det längst strået efter att ha slagit Team Secret i finalen med 2-0 i en bäst av tre matcher.

Som vinnare går man hem med hela $500,000 att dela på, tvåan Team Secret går dock inte lottlösa utan de plockar med sig $200,000. Team Liquid och Newbee placerar sig på 3-4:e plats och får vardera $90,000. Evil Geniuses och Keen Gaming på 5-6:e plats tar med sig $40,000 och Fnatic och SG e-sports på 7-8:e plats vann $20,000.

Dota Pro Circuit Points

Men lagen tar inte bara med sig pengar från turneringen utan det delas även ut DPC Points (Dota Pro Circuit Points) som kommer att komma till nytta när de bästa lagen skall få en direktinbjudan till The International 2018. DCP Points delas ut per spelare och för ESL Hamburg delades det ut enligt följande:

  • Plats 1: 750 DCP (Per spelare)
  • Plats 2: 450 DCP
  • Plats 3-4: 150 DCP

Vi säger grattis till Virtus Pro och $500,000 och tackar för imponerande prestationer över helgen som slog ut motståndarna. Nästa Major som spelas är Dreamleague 8 som spelas i samband med Dreamhack Winter i Jönköping. Om du kan närvara så är det en riktig upplevelse så passa på när det är i Sverige och Jönköping.

ESL Hamburg - Virtus Pro vs Team Secret
Finalen spelades mellan Virtus Pro och Team Secret
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier