HemDota 2Virtus.Pro vann ESL One Birmingham

Virtus.Pro vann ESL One Birmingham

Virtus.Pro fortsätter att dominera Dota 2-scenen och visar god form inför The International 2018 senare i sommar. Under helgen gick en Major-turnering av stapeln i Birmingham, England.

Man vann turneringen och förstapriset på $500,000 samtidigt som man tappade noll rundor under hela turneringen. Man gick rent i både gruppen och slutspelet.

Svenskar på pallen

I finalen vann Virtus.Pro med 3-0 i rundor mot Optic Gaming där svenskarna ”Pajkatt” och ”zai” spelar. De tog tillsammans med sitt lag hem $200,000. Även svenske ”pieliedie” placerade sig högt med sitt Fnatic som slutade på en fjärdeplats.

Optic Gaming slutade tvåa i gruppspelsfinalen och behövde endast slå Fnatic med 2-1 i semifinalen. Fnatic förlorade sedan bronsmatchen mot Pain Gaming med 2-1.

ESL One Birmingham Resultat

Utökad ledning i racet om The International

I och med vinsten utökade Virtus.Pro sin ledning i totalställning av Dota Pro Circuit Points där lagen kan tjäna en direktplats till The International, något som redan är klart för Virtus.Pro. I skrivande stund har man samlat ihop 10 347 DCP med en stor ledning ner till närmast jagande PSG.LGD som spelat in 6 321 DCP under året.

Optic Gaming klättrade till en 9:e plats i DCP-rankingen men med endast en Major-turnering kvar, China Dota 2 Supermajor, där man inte är kvalificerad kommer man att hamna just utanför de viktiga topp 8-placeringarna till The International 2018.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier