HemDota 2Valve skrotar DPC-systemet i Dota 2 - Oklart vad som ersätter

Valve skrotar DPC-systemet i Dota 2 – Oklart vad som ersätter

Under de senaste Dota 2-säsongerna har vi vant oss vid att följa Dota Pro Circuit som är en poängställning över hur lagen har preseterat under säsongen. Men nu meddelar man att man kommer att skrota det nuvarande DPC-systemet för att ta fram vilka lag som kvalificerar sig till den årliga The International-turneringen.

Att prestera bra under årets Dota 2-tävlingar, Minor- & Majorturneringar, har renderat i en direktplats i världens största esportturnering The International. Svensklaget Team Liquid blev inbjudna till årets turnering efter att man samlat ihop flest poäng av alla.

Anledningen till att man skrotar det nuvarande systemet förklarar man i ett blogginlägg att man tycker att det snarare håller tillbaka Dota 2-scenen än lyfter den. Tittandet och, enligt många, även produktionskvalitén har gått ner på tävlingarna under året.

Vad som ersätter det nuvarande DPC-systemet avslöjar man inte men man säger att 2023 är sista året för det nuvarande systemet så vi kan förvänta oss nyheter på denna fronten inom kort.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna