HemDota 2The International passerar 40 miljoner dollar i prispott

The International passerar 40 miljoner dollar i prispott

Världens största enskilda turnering sett till prispengar, The International, passerade precis innan deadline 40 miljoner dollar i prispotten. I svenska kronor innebär det över 350 miljoner svenska kronor. Innan pandemin bröt ut i världen var nästa The International bokad att hållas i Globen, Stockholm.

The International fortsätter att slå sitt egna rekord i mest prispengar för en enskild turnering. Denna gången var det 40 miljoner dollar som passerades strax innan deadlinen gick ut.

Prispotten skapas av spelarna i Dota 2 som köper på sig ett Compendium som man kan köpa levels i för riktiga pengar och få utseendebaserade saker till sina hjältar och sitt konto. 25 procent av det som spelarna spenderar i läggs till prispotten. Spelarna har med andra ord spenderat runt 120 miljoner dollar för att ta sig över 40 miljoner dollar i prispott.

2019 års upplaga av turneringen vanns av laget OG som slog Team Liquid i finalen. Då var prispotten 34 miljoner dollar och vinnarna fick dela på 15,6 miljoner dollar. När och var nästa The International spelas är fortfarande inte klart (kommer Stockholm att tappa eventet tro?) men räkna med att det dröjer till 2021.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier