Svenskmötet avgjort – Evil Geniuses och s4 vidare i Upper bracket

Evil Geniuses vann mot Team Secret. Bild: Twitch.tv/dota2ti.

Det blev Evil Geniuses och s4 som vann svenskmötet i The International 2019. Detta efter att man vunnit matchserien med 2-1 i kartor. Gustav “s4” Magnusson var en starkt bidragande faktor från sin offlane position. För Team Secret och Ludvig “Zai” Wåhlberg väntar nu Lower bracket.

Svenskmötet mellan Team Secret och Evil Geniuses är en matchserie som setts fram emot sedan gruppspelet avslutades. Lagen är båda kandidater att plocka hem hela The International 2019 och en vinst i Upper bracket garanterar laget en topp sex-placering och 11 miljoner kronor.

Evil Geniuses: Sven (Arteezy), Leshrac (Sumail), Elder Titan (Fly), Centaur Warrunner (s4), Windranger (Cr1t).

Team Secret: Chen (Puppey), Earthshaker (Yapzor), Wraith King (Nisha), Enchantress (Zai), Tiny (MidOne).

Evil Geniuses vann den första kartan på ett övertygande sätt. Man valde hjältarna Sven och Leshrac som Arteezy och Sumail hanterade på bästa möjliga sätt. Man körde över Team Secret och efter 48 minuter kunde man avsluta matchen och vinna den första kartan.

Team Secret vände och vann en svängig andra karta

Evil Geniuses: Sven (Arteezy), Leshrac (Sumail), Shadow Demon (Fly), Tidehunter (s4), Rubick (Cr1t).

Team Secret: Crystal Maiden (Puppey), Earthshaker (Yapzor), Faceless Void (Nisha), Enigma (Zai), Invoker (MidOne).

Den andra matchen blev en långkörare som pågick i över en timme. Team Secret lät Evil Geniuses återigen plocka hjältarna Sven och Leshrac som var utslagsgivande på den första kartan. Den andra kartan såg ut att sluta på samma sätt som den första innan Team Secret lyckades vända.

Det blev en svängig match där båda lagen turades om att ha kontrollen även om Evil Geniuses hade greppet större delen av kartan. Team Secret var beroende av sina ultimates Chronosphere och Black Hole för att slåss. När både Zai på Enigma och Nisha på Faceless Void fick varsin Refresher Orb och kunde använda dubbla ultimates kunde Team Secret stå upp bättre i fighterna.

Lagen hamnade i ett läge där båda hängde på varsin sida av floden kring Roshan. Till slut fick Team Secret ett bra inhopp i fighten när man fångade flera hjältar i kombinationen av Chronosphere och Black Hole. Man kunde snabbt därefter vinna kartan och kvittera matchserien till 1-1.

Evil Geniuses avancerar i Upper bracket

Evil Geniuses: Phantom Assassin (Arteezy), Ember Spirit (Sumail), Shadow Demon (Fly), Enchantress (s4), Magnus (Cr1t).

Team Secret: Ogre Magi (Puppey), Mirana (Yapzor), Weaver (Nisha), Sand King (Zai), Slark (MidOne).

Efter att ha vunnit den andra kartan var det Team Secret som hittade momentum även på den tredje kartan. Man inledde med att ta en tidig stor ledning i matchen och den förväntade vinstchansen låg på 92% redan efter 16 minuter.

Men trots den stora ledning var det EG som gick segrande efter att man vann några viktiga team fights. Till slut kunde försprånget som Team Secret skaffat sig ätas upp och Evil Geniuses vann den tredje kartan.

I och med segern är man nu garanterade en topp sex-placering vilket innebär över 11 miljoner kronor i prispengar. Vinner man nästa omgång mot OG säkrar men topp tre vilket innebär över 30 miljoner kronor i prispengar.

Nu väntar Lower bracket för Team Secret där man ställs mot Mineski. En matchserie där man får ses som favoriter att vinna. I Lower bracket är det på liv och död i varje omgång där en förlust innebär slutet av turneringen för lagen.

Newbee förlorade mot OG

Den tredje svensken som är kvar i turneringen spelade också under onsdagen. Pieliedie och hans Newbee ställdes mot OG i Upper bracket. Det blev förhandsfavoriten OG som gick segrande ur matchserien (2-0) efter att man vunnit två raka kartor.

Det blev OG’s spelare “Topson” och “Ana” som blev utslagsgivande på de båda kartorna och OG valde en överraskande Io som core på den första kartan. På den andra kartan hade de båda statistiken 12-0-10 (Ana, Juggernaut) och 17-2-13 (Topson, Monkey King).

För Newbee och Pieliedie väntar nu Lower bracket där man ställs mot Infamous. En matchserie som man har alla förutsättningar att vinna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here