HemDota 2The International 2019 Dag 4 – Alliance missar Upper bracket

The International 2019 Dag 4 – Alliance missar Upper bracket

Efter fyra dagar av intensivt spelande är gruppspelet nu till ända. Det var dramatik hela vägen in till sista kartan men till slut stod det klart att svensklaget Alliance missar Upper bracket. Nu väntar istället Royal Never Give Up i bäst-av-en karta.

Inför den sista omgången låg tre lag på samma poäng i kampen om den fjärde och sista platsen i Grupp A till Upper bracket. För Alliance väntade tuffast tänkbara motstånd i form av den klara gruppsegraren PSG.LGD.

Man var i stort sett tvingade att vinna båda kartorna mot det kinesiska storlaget – en uppgift som inget lag lyckats med i gruppspelet. Men man inledde starkt när man tog en stabil seger på den första kartan. Boxi hade en fin match på sin Bristleback med statistiken 10-1-14.

Men som så många gånger förr i gruppspelet skulle det sluta med delad poäng för Alliance. Man förlorade den andra kartan lika tydligt som man vann den första. Man slutar gruppen på 1-6-1, en seger, sex kryssade matcher och en förlust.

Nu väntar Royal Never Give Up som hamnade näst sist i Grupp B. I slutspelet gäller det nu för Alliance att kunna stänga matchserier. Man har visat sig väldigt svårslagna men man tappar också ofta den första kartan i en matchserie. Mot RNG avgörs det i bäst-av-en karta vilket innebär kniven mot strupen direkt. Därefter är det bäst av tre som gäller.

Resultat gruppspel The International 2019.

Svenskmötet som är värt 11 miljoner kronor

I Upper bracket väntar det ett riktigt tungt svenskmöte i form av Team Secret och Evil Geniuses. Svenske Zai mot s4 där vinnaren säkrar som sämst en topp 6-placering i The International 2019.

Efter en dålig start i gruppspelet med 1-5 i kartor reste sig Evil Geniuses och kunde till slut knipa en Upper bracket-plats. På den avslutande dagen tog man 3 av 4 möjliga poäng och kunde till slut säkra tredjeplatsen i gruppen.

Mötet kommer att bli en riktig nagelbitare nu när Evil Geniuses har hittat formen på slutet. Det är snudd på omöjligt att gissa utgången av matchserien men Team Secret får hållas som knappa favoriter.

Tuff uppgift väntar för Newbee

Newbee med svenske lagkaptenen ”Pieliedie” överraskade många i gruppspelet när man till slut tog en tredjeplats i Grupp A och säkrade Upper bracket.

I Upper bracket möter man OG som vann grupp B på ett imponerande sätt. Det blir en tuff uppgift för Pieliedie och gänget men med ett par bra prestationer vet man aldrig vad som kan hända.

Men OG får hållas som stora favoriter i matchserien med tanke på hur det såg ut i gruppspelet.

Över fem miljoner kronor

I och med avancemanget ur gruppspelet har samtliga lag säkrat som minst $500,000 i prispengar vilket innebär dryg 5 miljoner kronor.

För ”Zai” i Team Secret, ”s4” i Evil Geniuses och ”Pieliedie” i Newbee innebär avancemanget att man är garanterade $666,000 vilket innebär dryg 6,6 miljoner kronor.

För segraren mellan ”Zai” och ”s4” innebär en topp 6-placering $1,166,000 i garanterad pris. Alltså över 11 miljoner kronor!

Så här ser slutspelsträdet ut i The International 2019:

Slutspelsträdet The International 2019.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier