The Final Tribe missade chansen till The International 2019

Under söndagen hade svensklaget The Final Tribe chansen att knipa den sista Europeiska platsen till The International 2019. För motståndet stod Chaos Esports Club som behövde besegras i en bäst-av-fem matchserie.

Lagen möttes tidigare under slutspelet i Upper bracket där The Final Tribe gick segrande med 2-1 i kartor efter att ha vänt ett underläge. Men i finalen var det istället Chaos Esports Club som hade hittat formen.

Matchserien inleddes med att Chaos Esports Club tog två klara segrar efter att man kört över The Final Tribe med ett mer aggressivt spel. TFT stod även för en del hjälte-picks som inte riktigt fick den effekt som man önskade.

Den tredje kartan blev något jämnare än de föregående två men återigen var det Chaos Esports Club som var det bästa laget med den bästa draften. Lagets Dragon Knight och Weaver blev till slut för svåra att få ner vilket ledde till att CEC kunde stänga matchserien med 3-0 i kartor.

Chaos Esports Club med en nyformad lineup blir alltså det sista Europeiska laget att ta sig till The International 2019.

Första kartan (0-1)

The Final Tribe: Puck, Shadow Shaman, Winter Wyvern, Legion Commander, Ursa.

Chaos Esports Club: Enigma, Morphling, Bane, Dragon Knight, Omniknight.

TFT inledde den första kartan fint genom att få ett par inledande kills. Men det var CEC som tog kommandot över kartan så fort hjältarna fått några items vardera. Dragon Knight blev snabbt för tankig och CEC kunde till slut köra över TFT tämligen enkelt och ta ledningen med 1-0 i matchserien.

Andra kartan (0-2)

The Final Tribe: Timbersaw, Centaur Warrunner, Gyrocopter, Io, Phoenix.

Chaos Esports Club: Chen, Dazzle, Tiny, Dragon Knight, Juggernaut.

Chaos Esports Club fortsatte på inslagen väg även på den andra kartan. Man tog ett stabilt grepp om matchen direkt och släppte därefter aldrig kontrollen. The Final Tribe blev återigen överkörda av ett CEC som såg mer sugna ut på en plats till The International 2019.

Tredje kartan (0-3)

The Final Tribe: Mirana, Wraith King, Ancient Apparition, Kunkka, Tiny.

Chaos Esports Club: Bane, Dragon Knight, Dark Willow, Centaur Warrunner, Weaver.

Den tredje kartan blev en jämnare historia men även här var det Chaos Esports Club som tog en mindre ledning. För tredje matchen i rad kändes det som att CEC hade den starkaste draften så även om matchen var jämnare kändes det aldrig riktigt när för TFT att jobba sig in i matchen. Weaver och Dragon Knight blev till slut för farmade och CEC kunde pusha ner torn och baracker i TFT’s bas som till slut ledde till ett “gg”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here