HemDota 2Team Secret vinnare av ESL One Birmingham 2019

Team Secret vinnare av ESL One Birmingham 2019

Den senaste Dota 2-turneringen i ordningen ESL One Birmingham 2019 har under helgen avgjorts. Det blev som så många gånger förr att dominanterna Team Secret med svenske Ludvig “Zai” Wåhlberg som stod som slutsegrare.

Man gjorde det genom att slå Evil Geniuses, med svenske Gustav “s4” Magnusson i finalen med 3-2 i kartor. För besväret tar man med sig 125 000 dollar i förstapris, Evil Geniuses tar med sig 65 000 dollar i prispengar.

Turneringen var den första efter att Valve släppt en ny stor patch vilket gjorde det hela mer osäkert hur metan skulle se ut. En av de större förändringarna som gjorde var att alla hjältar nu kan köpa Aghanim’s Scepter som förbättra hjältarnas förmågor. Även bossen Roshan kan nu släppa ifrån sig en Aghanim’s Scepter.

Team Secret gick genom Lower bracket till finalen

Efter ett mindre lyckat, sett till förväntningarna, gruppspel av Team Secret fick man börja sin slutspelsresa i Lower bracket. Men på vägen till finalen slog man ut OG (2-0), TNC Predator (2-1), Gambit Esports (2-0) och PSG.LGD (2-1).

För Evil Geniuses gick det bra från början och man kunde enkelt vinna sin grupp och ta plats i Upper bracket. Man ställdes inledningsvis mot TNC Predator som man slog med 2-1 i kartor. Därefter ställdes man mot PSG.LGD i Upper bracket-finalen som man slog med 2-0 i kartor.

Maximala fem kartor krävdes

Evil Geniuses skulle komma att pressa Team Secret hela vägen in på mållinjen då det krävdes maximala fem kartor för att skilja lagen åt. Efter att Team Secret inlett med att vinna den första kartan så tog lagen varannan karta hela vägen till att det stod 2-2.

Hela matchserien var en jämn tillställning och så även den femte kartan. Men Evil Geniuses kunde inte hålla tillbaka Team Secrets hjältar Naga Siren och Monkey King. “Nisha” som spelade Naga Siren låg vid ett tillfälle hela 10 000 före i networth tvåan, vilket också var Team Secrets Monkey King.

Efter att Zai och Yapzor kombinerat snyggt några gånger med Dark Seers “Vacuum” som drar ihop motståndarna i en klump och Yapzors stun från Nyx Assassin kunde Team Secret till slut nöta ner Evil Geniuses bas.

Matchrapporterna för de olika kartorna hittar du här: Karta 1, Karta 2, Karta 3, Karta 4, Karta 5.

Videon från den sista och avgörande kartan hittar du här nedan:

Titta på LIVE: Championship Sunday – Day 6| ESL One Birmingham 2019 från ESL_DOTA2 på www.twitch.tv

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier