HemDota 2Team Secret vann Dreamleague Leipzig Major

Team Secret vann Dreamleague Leipzig Major

Team Secret och Ludvig “Zai” Wåhlberg står återigen som segrare av en Dota 2-major efter att man i helgen vunnit Dreamleague Leipzig Major. För segern delar laget på nästan 3 miljoner kronor ($300,000) i prispengar och 4850 DCP-poäng.

Team Secret tog sig via gruppseger och genomgående segrar i Upper bracket till final i Dreamleague Leipzig Major. En final som man efter maximala fem kartor gick segrande ur mot Evil Geniuses.

EG vann den första kartan i finalen efter att man enkelt stompat Team Secret från första stund. Därefter turades lagen om att vinna varannan karta fram till ställningen 2-2. Den femte och sista kartan skulle avgöra allt.

Efter att ha kommit tillbaka från underläge i antal kartor två gånger var det till slut Team Secret som lyckades bryta trenden och vinna även den sista kartan. Man gjorde det efter att man stått för en bra draft där man kunde knyta till sig hjälten Phantom Lancer. En hjälte som EG skulle få svårigheter att kontrollera med sin lineup.

Team Secret vann den sista kartan med 26-11 i kills och över 40 000 ledning i net worth. Evil Geniuses kunde inte hålla ut längre utan fick kasta in handduken efter 35 spelade minuter. Team Secret tar med sig nästan 3 miljoner kronor i prispengar för förstaplatsen och Evil Geniuses vann runt 1.6 miljoner kronor.

Framgångsrik turnering för svenskarna

Samtliga svensklag gjorde bra ifrån sig i Dreamleague Leipzig Major. Team Secret vann, Alliance kom på fjärde plats och Team Liquid slutade på en 5-6:e placering.

Alliance vann för sin fjärdeplats nästan 600 000 kr ($60,000) och Team Liquid fick 400 000 kr ($40,000) för sin topp 6-placering.

Att samtliga sex deltagande svenskar slutar på topplaceringar hör inte alltid till vanligheterna. Framtiden för svensk dota ser just nu ljusare ut än på ganska länge. Zai och s4 har under en längre period varit med i världseliten men nu börjar även mICKe, Boxi, iNSaNiA i Team Liquid samt Limmp och Handsken i Alliance att knacka på uppåt.

The International avgörs i Augusti i Stockholm och vi får hoppas att svenskarna kan fortsätta att ta kliv i sin utveckling så kan det bli en rolig turnering för svensk del med hemmastödet i ryggen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier