HemDota 2Team Secret slog Alliance i öppningsmatchen

Team Secret slog Alliance i öppningsmatchen

The International 2019 rivstartade direkt med ett svenskmöte. Under natten möttes Team Secret och Alliance i den första matchen för turneringen där vi återfinner “Zai” samt de fyra svenskarna i Alliance “boxi”, iNSaNiA”, “miCKe” och coachen “Loda”.

Alliance inledde mycket starkt på den första kartan och kunde ta en ledning i guld samt antalet elimineringar. Graferna pekade mer och mer i Alliance favör men efter 30 minuter började den vända åt andra hållet i Team Secrets favör.

Team Secret kunde trots att man hade ihjäl färre hjältar från Alliance i matchen vända på steken och vinna den första kartan. Det var spelaren “Midone” som med sin hjälte Broodmother kunde jobba upp statistiken 13-2-6 som var en stor bidragande faktor till vändningen.

Broodmother tillsammans med Arc Warden gav laget en extrem möjlighet att pusha sidolanes mot Alliance. Till slut blev man alltså för starka då båda de hjältarna toppade “Net worth” i slutet av matchen.

Klar seger på andra kartan

Det blev en klar seger för Team Secret på den andra kartan. Till skillnad från första kartan var det Team Secret som direkt tog greppet om matchen och därefter släppte man det aldrig.

Matchen var över på 22 minuter då Alliance inte längre kunde stå emot och man fick i princip inga counter kills alls när man slogs mot Team Secret. På de avslutande fem minuterna i matchen fick Team Secret 11 elimineringar och Alliance endast en.

Team Secret rivstartar därmed The International 2019 med sina två första poäng i Grupp A.

Newbee slog överraskande Team Liquid

Även Newbee med svenske “pieliedie” inledde med en något överraskande seger. Man slog Team Liquid med 2-0 i kartor efter att lagets spelare “CCnC” och “Yawar” haft stor show i båda matcherna.

Newbee tar därmed även dem 2 inledande poäng i Grupp A vilket ger en fin inledning för laget som förväntades få det tufft i turneringen. Men kanske kan de hitta momentum efter segern och skörda ytterligare framgångar under dagen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier