HemDota 2Team Secret föll mot Virtus Pro – Knuffas ned i Lower bracket...

Team Secret föll mot Virtus Pro – Knuffas ned i Lower bracket av Epicenter Majorn

Team Secret gick med enkelhet vidare från gruppspelet till Upper bracket. Under måndagen sprang man dock in i Virtus Pro som blev ett nummer för stora för svenske Ludvig “Zai” Wåhlberg och lagkamraterna i Team Secret.

Det går snabbt att avancera i en turnering när man spelar i Upper bracket och seger i den första omgången av Epicenter Majorn innebar en garanterad topp 6-placering.

Team Secret ställdes mot Virtus Pro som inför turneringen var de två bäst rankade lagen i världen. Ett stormöte som skulle bli en jämn tillställning där det ryska laget till drog det längsta strået på den tredje kartan och vann med 2-1.

Team Secret tvingade fram tre kartor

Den första kartan svängde fram och tillbaka mellan lagen som turades om att ha momentum. Men efter en förlorad team fight runt den 45:e minuten av matchen gick det snabbt utför för Team Secret när Virtus Pro’s lineup blev för starka.

Trots att Virtus Pro’s carry “Ramzes” hade 18-3-7 på Morphling kunde Team Secret vinna den andra kartan och kvittera matchserien. Virtus Pro hade under större delen av matchen en mindre ledning men Team Secret kunde knäcka ryssarna i viktiga team fights och vända matchen.

På den tredje kartan var det återigen Virtus Pro som tog greppet direkt och den här gången släppte man det inte. På 31 minuter så lyckades Team Secret endast med att ha ihjäl en hjälte en gång från Virtus Pro samtidigt som man själva dog 20 gånger.

Virtus Pro går vidare i Upper bracket och ställs nu mot vinnaren mellan Team Liquid och PSG.LGD. För Team Secret väntar Lower bracket och där ställs man mot vinnaren mellan Evil Geniuses och OG.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier